מדריך הרב קו לסטודנט


הבסיס לעמוד זה מועתק מתוך הפייסבוק של אגד מאוקטובר 2015. עליו הוספתי הבהרות ושאלות נוספות שהצטברו בפורום. אשמח לכל תגובה שתעזור לעדכן את העמוד כדי לא להטעות אחרים.
אם שאלתכם לא נוגעת ספציפית לרב קו סטודנט בידקו במדריך הרב קו הכללי.


ש: למה המציאו בכלל את פרופיל הסטודנט?
ת: פרופיל הסטודנט הוא המצאה חדשה יחסית שמנסה למשוך את מתן ההנחה המסיבית שמקבל הנוער (50%) גם לתקופה הסטודנטיאלית, מתוך הבנה שגם עיכוב בקניית הרכב בכמה שנים תוך חסכון כספי לשנות הנישואין העליזות יהיו מצויינים גם לסטודנטים וגם לכלל המשק.

ש: מה מקנה לי פרופיל סטודנט?
ת: יש פרופיל סטודנט רגיל, המקנה 33% הנחה בכל הנסיעות באוטובוסים תח"צ ויש פרופיל סטודנט "מורחב", המקנה הנחה של 50% בכל הנסיעות בתח"צ. ניתן לקבל פרופיל 50% הנחה רק לסטודנטים שרכשו מנוי סמסטריאלי או שנתי . כלומר, אם עשיתי מנוי סמסטריאלי פנימי ירושלים, אתה מקבל 50% הנחה גם בנסיעות הבודדות שתעשה להורים בכפר סבא.

ש: איך מקבלים את ההנחה שמגיעה לסטודנט בתחבורה הציבורית?
ת: יש להגיע באופן אישי לעמדת שרות ולעדכן "פרופיל סטודנט" בכרטיס הרב קו האישי. רשימת עמדות "על הקו" נמצאת באתר האינטרנט של משרד התחבורה - http://bit.ly/1hicfW7 - ורשימת של עמדות שיוצבו בימים הראשונים בקמפוסים מתפרסמת באתר האינטרנט של התאחדות הסטודנטים בישראל.

ש: איזה מסמכים צריך להביא?
ת: מסמכים מטעם האוניברסיטה: אישור זכאות לימודים וכן כרטיס סטודנט עדכני לשנת הלימודים הקרובה (תלמידי שנה ב' ומעלה יכולים להביא אישור לימודים עדכני וכרטיס סטודנט מהשנה הקודמת). תביאו אתכם גם תעודה מזהה (תעודת זהות או רשיון נהיגה).

ש: מה מקנה רכישת חוזה סטודנטיאלי: סמסטריאלי או שנתי?
ת: הנחות של 50% בתחבורה הציבורית.

ש. ויש סוגי כרטיסים שעליהם אני לא מקבל הנחה?
ת. כן. על חופשי יומי, חופשי שבועי וחופשי חודשי אין הנחה נוספת מהמחיר הקטלוגי שלהם לאזרח שהוא לא סטודנט (שמגלמת הנחה של כ-33%). אגב, בנסיעות בינעירוניות ארוכות ובכרטיסיות "הלוך-חזור" ההנחה היא רק 30% ולא 33% לבעלי פרופיל סטודנט רגיל.

ש: קראתי שמשרד התחבורה האריך את פרופיל הסטודנט עד ל- 1.11 בכל שנה, מה זה אומר?
ת: ב-2015 גילו שתוקף הסטודנט פג שבועיים לפני תחילת שנת הלימודים האקדמית ולכן אין לסטודנטים אפשרות פשוט להאריך בעמדות שמוקמות בקמפוסים. אז האריכו ל01 בנובמבר. כבר השנה הליודים מתחילים יותר מאוחר והם עוד לא פרסמו מה יקרה עם היעדר תקופת החפיפה. נחכה.

ש. חייבים להאריך בעמדות? למה אני לא יכול להאריך את תוקף הפרופיל מהבית?
ת. ניתן דרך אתר ואפליקציית רב קו אונליין.

ש. האם כל מוסד על תיכוני מקנה זכות לכרטיס סטודנט?
ת. לא. באתר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות יש רשימת קריטריונים מסודרת המפורטת כאן, ויותר חשוב. יש רשימת מוסדות מסודרת המפורטת כאן.


ש. ומה קורה כשנגמר הפרופיל סטודנט
ת. הכסף שהיה בו נחסם לשימוש. אם כבר אינך צריך לחדש כי שינית סטטוס, תוכל להמיר את הכסף לפרופיל רגיל בעזרת אתר או אפליקציית רב קו אונליין ולהמשיך להשתמש בתחבורה הציבורית כנוסע בפרופיל "רגיל".

למידע נוסף בידקו באתרים אלה:

אגד                                                           התאחדות הסטודנטים הישראלית

דן                                                                    ארגון נוסעי האוטובוסים

מטרופולין                                                                    כל זכות

קווים                                                                      רכבת ישראל

אגד תעבורה                                                               סיטיפס


אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית

32 תגובות:

  1. "... לנסוע חופשי ברחבי הטבעת הראשונה ולשלב בין אוטובוסים ורכבות באופן חופשי..." פספסתי משהו והחל מכניסת הרפורמה לבעלי חופשי סטודנט מרחב חיפה (שכולל קריות ויקנעם) ניתן יהיה לנסוע חופשי ברכבת מתחנות חיפה לקריות ו/או לנסוע חופשי ברכבת העמק (מה שיהיה קיים ממנה עד תום החופשי)?

    השבמחק
  2. איבדתי את הרב קו שלי והיה טעון מרחב חיפה - 250 שקלים . הכרטיס נפל לי מהכיס באחת מתחנות רכבת בחיפה למסילה ונסדק . הפתק של החשבונית נמצא אצלי
    אני מגיע לנקודת שירות ומה אני עושה או מציג ?

    השבמחק
    תשובות

    1. אם זה רב קו אישי אתה ניגש לעמדה ומראה תעודה מזהה ומספר מה שקרה.
      מוציאים לך רב קו חדש עם כל החוזים שהיו טעונים עליו בעלות של עשרה שקלים.
      ייתכן ויגידו לך שצריך להמתין שלושה ימים ואז תוכל לבקש רב קו אנונימי לשלושת הימים האלה. וייתכן שיחליפו לך במקום.

      טוב שיש לך את הפתק של החשבונית. עקרונית לא צריך אותה, אבל אם משום מה בתהליך העובד לא מזהה שהיה לך חופשי חודשי אז זו הוכחת תשלום.

      מחק
  3. שמעתי שמי שהתקין את פרופיל הסטודנט השנתי לפני הרפורמה זכאי להחזר כספי מטעם אגד, הלכנו למוקד על קו בו הטענתי את הכרטיס לראשונה ושם אמרו שהדבר אמור להתבצע באתר אגד. באתר לא מצאתי שום סימן לזה.. אשמח מאד לעזרתכם!!

    השבמחק
    תשובות
    1. הוספתי בגוף הפוסט שאלה ותשובה. עם לינקים לדף הרלוונטי באתר אגד (לזכותם ייאמר שזה גם מופיע בדף הראשי).
      חשוב לציין שרק אם רכשת את המנוי התקופתי מאגד מגיע לך החזר מאגד, אם רכשת ממפעיל אחר תיאלצי לברר מולם לאן להגיע כדי למלא את ההחזר. (המפעילות האחרות לא פתחו את אופציית הזיכוי באינטרנט והיא מתבצעת בעמדות השירות הראשיות בלבד).

      מחק
  4. אנונימיאפריל 18, 2016

    יש לי חופשי שנתי סטודנט בקו ירושלים - בית שמש, קניתי מראש לשנה, מה בעצם הפסדתי מזה שלא קניתי לכל סמסטר בנפרד?

    אחדד: מה נותנת הרפורמה לסטודנטים בקווים בין ירושלים לבית שמש? האם לאחר הרפורמה מחיר המנוי השנתי ירד? האם המנוי מאפשר נסיעה הן באגד והן בסופר בוס? (עד לרפורמה זה היה תקף בקווי אגד בלבד, כיום אני נוסע עם זה בחינם בקווי סופרבוס הפנימיים בבית שמש, האם זה תקף לנסיעה חופשית גם בקווי סופר בוס ירושלים-בית שמש?)

    ובמידה וזה תקף גם לקווי סופר בוס ירושלים - בית שמש, האם בזה שקניתי כרטיס שנתי לפני שהחלה הרפורמה הפסדתי את ההטבה של נסיעות סופר בוס בין ירושלים לבית שמש?

    אודה על מענה.

    השבמחק
    תשובות
    1. דבר ראשון, בהתחלה לא היה ידוע אם אפשר לקבל החזר על הירידה במחיר והיום זה ידוע. תוכל לגשת לעמדת אגד עד אוגוסט ולקבל זיכוי.
      דבר שני, הכרטיס שלך אמור להיות תקף גם בקווי סופרבוס בין ירושלים ובית שמש, כי בעצם בוטלו ההבדלים בין מפעילים. (בהנחה שהכרטיס שלך כולל מראש את ירושלים+בית שמש). (מה שנקרא סובב ירושלים+מערב). שווה לנסות ואם יש בעיה לבדוק איך מסדרים אותה.

      מחק
    2. תודה.

      יש נקודה לא ברורה: אני לא מדבר על ההוזלה בשל הורדת המע"מ בתח"צ, על זה אכן יש החזר, וקיבלתי אותו. אני שואל משהו אחר, אם הייתי קונה לכל סמסטר בנפרד - זה היה יוצא לי בסופו של דבר זול יותר? (הרפורמה הורידה את מחיר החופשי שנתי?). אם כן - בזה שרכשתי לשנה שלמה מראש אני יכול לבקש מאגד החזר על ההוזלה עקב הרפורמה?

      ולגבי בין-עירוני: החוזה השנתי היה על קווי אגד בין ירושלים לבית שמש ועל קווים פנימיים של אגד בתוך ירושלים. לכן הופתעתי שכשנסעתי בקו סופרבוס פנימי בתוך בית שמש לא התבקשתי לשלם, היה מעודכן שהחופשי שלי בתוקף, לעומת זאת - כשניסיתי לעלות על קו 415 מירושלים לבית שמש התבקשתי לשלם, המכונה לא זיהתה שיש לי חופשי, או לחילופין החופשי שיש לי לא אמור היה להיות תקף בסופרבוס. אין לי מושג. אז איך זה שבסופרבוס קווים פנימיים זה כן מאושר?

      תודה על המענה.

      מחק
    3. לאלוהי הרב קו פתרונים, מציע להפנות את השאלה למשרד התחבורה ולשירות הלקוחות של סופרבוס. תוך שאתה מציין את שם החוזה המדויק שרכשת.

      מצטער שאני לא יכול לעזור יותר.

      מחק
  5. אנונימיאוגוסט 06, 2016

    ישר כח על סיכום המידע באופן מסודר.
    .רציתי לדעת בבקשה (חיפשתי בעצמי באתרים שונים ולא מצאתי) מתי נגמר פרופיל סטודנט רגיל?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימיאוגוסט 06, 2016

      מצאתי את התשובה בדף המידע, אפשר להסיר את התגובה שלי, תודה

      מחק
    2. בשנה שעברה התוקף היה עד אוקטובר ואז האריכו אותו בשבועיים לייצר חפיפה עם תחילת הלימודים (כי מציבים עמדות רב קו לחידוש בכל הקמפוסים בתחילת הלימודים וצריך להגיע אליהם).

      אני מקווה שהשנה התוקף כולל מראש את השבוע הראשון לתחילת הלימודים, אבל לא מצאתי דרך לדעת את זה בוודאות (אתה צודק, לא כתוב באתרים). תצטרך לעקוב אחר הפרסומים לקראת תחילת השנה האקדמית.

      מחק
  6. הי, רציתי לדעת אם אני עושה פרופיל סטודנט אז חופשי חודשי עולה לי אותו דבר נכון? אין לי הנחה של 33%

    השבמחק
    תשובות
    1. נכון, חופשי חודשי מגלם בתוכו הנחה משמעותית (בערך 33%) לכולם ואין הנחה נוספת עליו אם יש לך פרופיל סטודנט.

      מחק
  7. שלום, אני גר בלוד ולומד בירושלים. פעמיים בשבוע אני עתיד לנסוע מלוד לירושלים ושלושה פעמים ממודיעין לירושלים.
    ראיתי שקצת נדפקת מכל עניין המטרופולינים שיצא עכשיו. עשיתי חופשי סימסטראלי מירושלים למודיעין וערך צבור (בהנחה בטעינה של 50 אחוז) בשביל הימים בהן אסע מלוד.

    עכשיו...
    א. האם יש פתרון זול יותר?
    ב. איך אני איהיה בטוח שברכבת הקלה זה יקח לי מהחופשי סימסטראלי ולא מהערך הצבור. תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. נראה לי שמצאת את הדרך הזולה ביותר.

      הרכבת הקלה עדיין לא מקבלת ערך צבור, כך שאין לך בעיה...

      גם אחרי שיהיה בה ערך צבור, חופשי סמטריאלי אמור להיות קודם לו. כך שלא אמורה להיות בעיה. אבל שווה תמיד להיות ערני ולבדוק באמצעות אפיליקציות כדוגמת "רב-קו".

      מחק
  8. איך יוצא לי יותר זול נסיעות בין עירוניות? מתוך ערך צבור או לעשות במזומן הלוך חזור?

    השבמחק
    תשובות
    1. ברמת העקרון לנוסע הרגיל הם מקנים הנחה זהה, שווה ערך לכ-20% מעלות הנסיעה, ואם אתה סטודנט אז ערך צבור מקנה לך במעמד הרכישה הנחה גדולה יותר (33% אם לא עשית מנוי סמסטריאלי/שנתי ו-50% אם כן עשית מנוי סמסטריאלי שנתי).
      אני לא בטוח אם כרטיסייה בינעירונית של שתי נסיעות (ידוע כהלוך ושוב) שנרכשת על ידי פרופיל סטודנט מקנה הנחה כזו. גם אם נניח שהיא כן מקנה, אני תמיד מעדיף ערך צבור.

      מחק
  9. ראשית ישר כוח על הבלוג המפורט והמועיל ביותר!

    שנית, ממה שהבנתי הבעיה בכל הקשור לשמירת יתרה בחוזים קיימים בעת שינוי פרופיל היא שהיא משאירה פתח לניצול. למשל מי שמחר ימלאו לו 18 יוכל היום למלא את הרב קו בחוזים של קטין עד לסכום המקסימלי שמאפשר הכרטיס, ולהמשיך להנות מהנחת קטין גם כשכבר אינו קטין.

    באופן עקרוני נראה לי שניתן היה להתמודד עם מצב כזה (לכל הפחות במקרה של חוזה "ערך צבור") על ידי הקטנת הסכום שנותר בערך הצבור מיום שבעל הכרטיס כבר אינו בסטטוס קטין. לדוגמא יתרה של 100 ש"ח תהפוך ל50 ש"ח.
    האם הוצעה אפשרות כזו למימוש עתידי? במידה ולא, היכן ניתן לבקש אותה?

    ושלישית, במקרה שלי אני סטודנט אשר למשך מספר קטן של ימים (בתפר שלפני תחילת שנת לימודים) לא היה עם פרופיל סטודנט, וברוב טיפשותי הטענתי בתקופה זו את הרב קו בערך צבור של 100 שח אשר כעת הגישה שלי אליו חסומה. האם לא ניתן לכל הפחות לאפשר לי במצב כזה להשתמש בחוזה הישן עד סיומו? שכן הוא חוזה יקר יותר ממה שאני זכאי לו כעת. (אותו הדין לגבי מי שנותר עם ערך צבור לפני שקיבל סטטוס אזרח ותיק - האם לא ניתן לכל הפחות לאפשר לו לנצל את הכסף ששילם בתעריף היקר יותר?).
    אשמח לדעת למי ניתן לפנות בעניין כזה.
    ושוב ישר כוח על ההשקעה המתמדת בבלוג!

    השבמחק
    תשובות
    1. האופציה שאתה מעלה היא בהחלט אפשרית (שהסכום בערך הצבור ישתנה אוטומטית כשהפרופיל משתנה בהתאם להנחות שמקנה כל פרופיל). אין לי מושג אם חשבו על זה או לא.

      תוכל לכתוב מכתב פנייה למשרד התחבורה (ראה קישור מימין למעלה בדף זה), והם כבר יפנו אותה לאדם המתאים, תוכל בתוך הפניה לציין שאתה מבקש שיעבירו אותה לאחראי מחלקת טכנולוגיות ברשות הארצית לתחבורה ציבורית, מר שי ג'רבי. תוכל גם לשלוח אותה בדואר לרחוב בנק ישראל 5 בירושלים (לאותו נמען). רק כדי לוודא שההצעה שלך מגיעה.

      מחק
    2. תודה על התשובה! אפנה למשרד התחבורה.
      האם בינתיים יש כתובת שאוכל לפנות אליה על מנת לקבל זיכוי על החוזה שאין לי אליו גישה? או לחלופין לקבל גישה לחוזה?

      מחק
    3. מדיניות הזיכויים מאד עמומה, כך שאני יכול רק להפנות אותך לעמדת רב קו, של החברה בה הנפקת את הכרטיס, מתוך ידיעה שהם כנראה ידרשו ממך לשלוח פקס לאנשהו ויעבירו אותך בירוקורטיה כלשהי. כלומר, זה לא יהיה זבנג וגמרנו.
      וגם אז אני לא בטוח מה המדיניות לגבי זיכוי על כסף חסום

      מחק
  10. מתעניינתנובמבר 16, 2016

    היי, כל הכבוד על הבלוג !
    סטונדטים שמתחילים ללמוד (שנה א) בסמסטר ב' השנה (חודש מרץ), רשאים כבר מעכשיו לעשות חוזה סטונדטיאלי? או שצריך לחכות לסמסטר ב'?

    תודה !

    השבמחק
  11. לקוחה מאוכזבתדצמבר 16, 2016

    טענתי כרטיס רב קו סטודנטיאלי שנתי, שאמור להיות תקף גם ברכבות וגם באוטובוסים. משום מה ברכבות הוא תקף ובאוטובוסים כלל לא.
    כל פעם שאני עולה על אוטובוס זו מסכת ריבים עם הנהגים שמסרבים לקבל את החשבונית.

    כבר חודשיים שאני יוצרת קשר עם רב קו עצמם ומטרטרים אותי מפקיד לפקיד ואף אחד לא טורח לפטור את הבעיה!

    לצלצל אליהם בטלפון זה לחכות חצי שעה על הקו וגם אז הנציג שירות לא יודע מה לעשות עם זה מלבד לפתוח פנייה ו"שיחזרו אלי תוך 3 ימי עסקים", כבר איזה 4 פעמים!!!

    ללכת לעמדות מציב אותי מול פקידים שלא יודעים מימינם ומשמאלם! ולא מצליחים לסדר לי את הסדר הנסיעה ששילמתי עליו כל כך הרבה כסף!

    מחכה לאדם שיוכל לעזור בהקדם! בנתיים מאוד מאוכזבת מהשירות ומ"המוצר"

    השבמחק
    תשובות
    1. לצערי אין לי איך לעזור לך. נראה שכר עשית את כל מה שהייתי מציע. מקווה שתתקלי באדם שכן יידע מה הפתרון.

      מחק
  12. שלום, לפני אתמול, נסעתי ברכבת הקלה בירושלים אחריי יותר משלוש שנים שלא נסעתי. הטענתי בבוקר את הרב קו בשתי נסיעות, הלוך וחזור למקום שנסעתי.
    בדרך חזרה בשעות הצהריים עליתי על הרכבת והגיעו פקחים, כשבדקו את הרב קו אמרו לי שהוא ריק. ממש נלחצתי וידעתי שזה לא הגיוני. הסברתי להם מה שקרה כשהם הוציאו אותי מהרכבת וליוו אותי לעמדת הטענה.
    בדרך כלל אני לוקחת קבלות, אבל באותו יום לא לקחתי (אחרי סופ"ש עם חפירות אקולוגיות).
    זאת היתה חוויה לא נעימה, אבל הם ויתרו לי בטענה שעלי להטעין שוב, ולעלות במיוחד על הרכבת מחדש בשביל לשלם.
    אחרי המקרה נזכרתי שלפני שלוש שנים גם בתקופה שנסעתי בירושלים הטענתי בסכום של חמישים ש"ח, שהשתמשתי במחצית והייתה אמורה להשאר לי יתר של 26 שקלים בערך. כשעליתי נאמר לי שהוא ריק.
    האם זאת תופעה מוכרת??

    השבמחק
    תשובות
    1. ראשית, מציע לך לעבור לערך צבור. (ואולי כבר יש לך). הוא תקף גם ברכבת הקלה בירושלים אם כי הם לא מוכרים אותו. אם יש לך אתה פשוט מעביר אותו במתקף בתוך הרכבת והכסף יורד.

      לגבי התופעה, אני מנחש שהיא מוכרת (קראתי על סיפורים דומים) אבל היא לא שכיחה. אחת הסיבות האפשריות הן מעבר מפרופיל סטודנט לפרופיל רגיל כי תם תקופת הסטודנט. אז מה שהיה בפרופיל הסטודנט "נחסם" והמערכות השונות רואות רק את הפרופיל הרגיל, שהוא ריק.

      מחק
  13. שלום,
    רציתי לשאול, חופשי שנתי סטודנט גוש דן מורחב מקנה לי נסיעות גם ברכבת? או רק 50% הנחה על נסיעוץ ברכבת ישראל?

    השבמחק
  14. כל סטודנט שעושה חופשי סמסטריאלי (א' או ב') או חופשי שנתי (א+ב). מקבל נסיעות חופשיות בכל המפעילים כולל רכבת, בשטח של החופשי חודשי שלו.
    בנוסף, בכל הנסיעות מחוץ לשטח של החופשי חודשי שלו (באוטובוסים וברכבת), הוא מקבל 50% הנחה.

    כלומר, אם עשית גוש דן מורחב, תוכל לנסוע ברכבת בתוך תחומי גוש דן וזה כלול.
    אם חפצה נפשך לנסוע ברכבת לחיפה, או באוטובוס לקרית שמונה, תטען את הערך הצבור ותקבל פי שתיים ממה שטענת (מקביל ל-50% הנחה), שלם בעזרת הערך הצבור וסע לשלום.

    השבמחק
  15. אם אטעין את הרב קו ע"מ להרויח את הנחת ערך צבור לפני הרפורמה, האם אפסיד את הכל בנובמבר עם סיום שנת הסטודנט?

    השבמחק
    תשובות
    1. קשה לי לענות על זה, רק אזכיר שיש איזו מגבלת טעינה לרב-קו בכל מקרה. עד עכשיו אם פרופיל הסטונדט שלך פג אז המירו לך את מה שנשאר לפרופיל רגיל ואני מניח שזה גם מהנ שיהיה ולפי החוזים החדשים, לכן אני מציע לא לבנות על זה יותר מדי ואם אתה רוצה לטעון עכשיו תטען רק בכמות שתספיק לך עד תום פרופיל הסטונדט, כלומר במידה. (אם יהיו בעיות בהמרה שלא יווצר מצב שאתה אשכרה מאבד כסף כי ניסית לחסוך).

      מחק